Ervaringen lichaamgerichte therapie

“Achter mijn verdriet zat blijkbaar veel creativiteit en levensenergie verscholen. De eerste stappen op weg naar mijn nieuwe, meer authentieke ‘ik’ werden door Françoise heel kundig begeleid. Een mooi proces om op terug te kijken!”

Simone

“Ik ervaar na deze sessies meer innerlijke rust, kracht en lichtheid. Sinds lange tijd weet ik weer waar ik sta en zie ik welke stappen ik nodig heb en wil zetten om verder te groeien.”

Martine

“De manier waarop Françoise werkt is heel zacht en liefdevol. Wat ze uitstraalt is acceptatie. Ze is zo afgestemd op je en er helemaal voor jou dat je je heel veilig voelt en dat alles wat zich aandient er mag zijn.”

Rianne

“Ik heb je ervaren als professioneel, oprecht, empatisch, betrouwbaar en met de nodige humor gelukkig. Je hebt me geholpen om de kracht in mezelf te vinden en dat het niet meer nodig is om in een keurslijf te zitten.”

Jacqueline

“Twee woorden komen in mij op die ik verbind aan onze ‘gesprekken’: rust en vrijheid. Jij hebt mij geholpen weer in het moment te leven en te genieten van dingen die mij energie geven. Ik vond weer rust. Ik veroordeel nu mijn eigen gedachten en emoties niet meer. Dat geeft een gevoel van vrijheid. Dankjewel!”

Caroline

“Françoise kan je op een eenvoudige manier weer terug bij lichaamsgevoel brengen. Na een sessie was ik weer bij mezelf thuis. Op een zachte en respectvolle manier houdt ze je een spiegel voor, wat af en toe wel confronterend is waarmee je bezig bent. Ze geeft je een gevoel van veiligheid in wat er ook gebeurt.”

Peter

Ervaringen traumatherapie

“… Ik kreeg een gevoel van veiligheid waardoor ik mezelf durfde te laten zien. Je bent empatisch, hebt een compassievolle blik en respect voor de gevoelens van de ander. Je leidde me ook niet ergens heen, ik moest het helemaal zélf doen. Het gaat nu erg goed met mij, en dat komt mede doordat ik bij je ben gekomen. Ik neem de sessies met jou mijn leven lang mee.”

Elisabeth

“Ik vond het een bijzondere reis met jou aan mijn zijde, daar wanneer nodig en in vol vertrouwen in mij dat ik dit zelf kan. Dank je wel voor je vertrouwen, veiligheid en ruimte. Misschien dat ik me bij jou voor het eerst in m’n leven niet ’te veel’ heb gevoeld.”

Annelieke

“zonder oordeel
met een mooie balans in afstand en nabijheid
heb ik me kunnen ontspannen
kunnen onderzoeken in de dissociaties
en in de neigingen daartoe
kunnen toelaten de zachte vorm van het ontdooien
en kunnen ervaren dat ik bij mezelf mag blijven…
heel fijn
ik dank je wel”

Brenda

“Ik kwam bij Françoise de eerste keer binnen en ervaarde meteen een wezenlijk andere manier van begeleiden. Ze hielp me weer heel subtiel en bewust aanvoelen waar ik ben met mijn aandacht. Het gaf me meer vrijheid in kiezen tussen het contact met mijn binnenwereld, mijn lichaam en wat er om me heen gebeurt. De therapie heeft me bewust gemaakt van een heel diep overlevingspatroon. En daar ben ik Françoise heel dankbaar voor.”

Jan

“Françoise gaf me het gevoel dat ik er helemaal mocht zijn met alles wat ik in mij droeg. Ik voelde meteen dat er ruimte ontstond in mezelf, ik heb leren voelen waar mijn grenzen liggen en welke signalen mijn lichaam geeft als er ‘gevaar’ dreigt. Het gaat om gewaar- en bewustwording, ervaren en laten wegvloeien. Het mooie van alles is dat je lichaam zichzelf herstelt als het op de juiste manier wordt aangesproken.”

Sandra

Ervaringen consult met partner

“Ik ben me bewuster geworden van mijn patronen. Mijn verlangen naar aandacht, het héél gemaakt willen worden door een partner, waar ik dit gemis zelf onder ogen moest zien en moest accepteren. Ook Ronald heeft intensief naar zijn (re)acties gekeken en door die met elkaar te bespreken zagen we ook de afhankelijkheden en vicieuze cirkel waar we steeds in belanden. Ik vond het heel prettig dat je niet steeds uitgebreid inging op wat er allemaal (mentaal) speelde en was gebeurd. Door te kijken naar wat er was in het moment, kwamen de hele pijnlijke en boze gevoelens boven. Door deze aan elkaar te tonen en elkaars kwetsbaarheid te zien, konden we er weer voor elkaar zijn.”

Irma (en Ronald)