Françoise Pauluis

Hoe lichaam en geest elkaar beïnvloeden vind ik uiterst intrigerend. Als kind wilde ik medicijnen gaan studeren, maar het werd taalkunde om met doven onderzoek te doen naar de Nederlandse Gebarentaal. Daarna werkte ik in de terminale zorg en ben ik mij gaan omscholen tot lichaamsgericht therapeut met als specialisme trauma uit de kindertijd.

Focus in mijn werk ligt niet op het probleem maar op daar waar heling mogelijk is. Dat is altijd in het huidige moment, wanneer het veilig genoeg is om emoties toe te laten en gedachten te onderzoeken. Heling vindt vooral ook plaats daar waar verbinding is. Wanneer we ons afgesloten voelen van de ander, afgesloten van onze omgeving of afgesplitst van ons eigen lichaam, dan kan er weinig verschuiven.

Ik ben in 2001 met mijn praktijk gestart en sindsdien ontwikkel ik mijn eigen stijl met behulp van verschillende methoden en theorieën. De methoden die het meest effectief voor mijzelf geweest zijn, kan ik het best aan een ander overdragen. Onderaan deze pagina benoem ik een aantal opleidingen die ik daarvoor gevolgd heb. Ik werk vanuit de ervaring dat samen meer mogelijk is dan alleen. Anderen een tijdje te mogen begeleiden in het leren voelen en plaatsen van lastige emoties geeft mij veel voldoening. Sleutel daarbij is het herstellen van de verbinding met het lichaam.

Na enkele operaties vlak na mijn geboorte en een gipsbed- en korset-verleden ben ik elke dag opnieuw dankbaar dat ik nu kan bewegen en nu gezond ben. Door de opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd ben ik in de loop der jaren het leven meer gaan leven, in die zin dat ik nu meer bewust ben van mijn lichaam en daar nu veel meer mee voel.

De zee is een geweldige hulpbron voor mij. Ik woon er vlakbij en ga er regelmatig naartoe om mezelf op te laden. Ik ben trotse moeder van een jong volwassen dochter en gelukkig in de liefde. Verschillende vormen van yoga en meditatie maken al ruim 25 jaar onderdeel uit van mijn leven.

Mijn visie:
Zonder empathie en aandacht voor het huidige moment, heeft geen enkele vorm van therapie kans van slagen. Hiervoor is veiligheid, geduld en vertrouwen essentieel.

‘Geef me zeven levens, zeven levens en ik leef ze allemaal.’

Huub van der Lubbe

In 2022 heb ik de supervisoren opleiding afgerond welke erkend is door de SBLP en die gezamenlijk georganiseerd werd door drie instituten die opleidingen verzorgen in lichaamsgerichte psychotherapie:

Voor die tijd heb ik vele opleidingen en cursussen gevolgd en geassisteerd die zowel door binnen-als buitenlandse docenten worden gegeven. Dit zijn er een aantal die het meest belangrijk voor mij zijn geweest: Opleiding Primal Somatic Traumahealing (Aumm Instituut, Diane Poole Heller, Raja Selvam, Marianne Bentzen, Michael Mokrus); Polyvagaal Theorie (Joan Pos, Esther van den Enden); Opleiding Integral Somatic Psychology (Raja Selvam); NARM touch/ Relational Dynamics in Therapy (Michael Mokrus); Essence Work (Vasumati Hancock); Geschonden seksualiteit, hechting, intimiteit (Vasumati Hancock, Margriet Wentink); Grenzen aangeven in relaties (Rianne Hekking); Opleiding Growing in Love (Krish & Amana, Vasumati Hancock); Opleiding tot Primal Rebirth therapeut (Aumm Instituut).

Begin 1996 maakte ik tijdens een introductieworkshop voor het eerst kennis met lichaamsgerichte psychotherapie. Ik viel bij het Aumm Instituut met mijn neus in de boter. Naast alle andere docenten van wie ik enorm veel geleerd heb, ben ik vooral Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg zeer erkentelijk voor hun deskundige en zorgvuldige begeleiding.

Praktijkadres:
Movivre
Zonnebloemstraat 193
2565 RT Den Haag

KvK: 27244100
BTW NL001982948B86

Privacy
Algemene voorwaarden