Françoise Pauluis

Hoe lichaam en geest elkaar beïnvloeden vind ik uiterst intrigerend. Als kind wilde ik medicijnen gaan studeren, maar het werd taalkunde om met doven onderzoek te doen naar de Nederlandse Gebarentaal. Daarna werkte ik in de terminale zorg en ben ik mij gaan omscholen tot lichaamsgericht therapeut met als specialisme trauma uit de kindertijd.

Focus in mijn werk ligt niet op het probleem maar op daar waar heling mogelijk is. Dat is altijd in het huidige moment, wanneer het  veilig genoeg is om emoties te voelen en gedachten te onderzoeken. Vandaar dat ik veel aandacht besteed aan mindfulness en aan wat er in het contact tussen ons gebeurt, want heling vindt ook vooral plaats daar waar verbinding is.

Ik werk vanuit de ervaring dat samen meer mogelijk is dan alleen. Anderen te mogen begeleiden in het leren voelen van lastige emoties en ontdekken van meer mogelijkheden en nieuwe ervaringen geeft mij veel voldoening. Sleutel daarbij is het herstellen van de verbinding met het lichaam. 

Na enkele operaties vlak na mijn geboorte en een gipsbed- en korset-verleden ben ik elke dag opnieuw dankbaar dat ik nu kan bewegen en nu gezond ben. Door de opleidingen en therapieën die ik heb gevolgd ben ik in de loop der jaren het leven meer gaan leven, in die zin dat ik nu meer bewust ben van mijn lichaam en daardoor veel meer voel.

In 2001 startte ik mijn praktijk en sindsdien ontwikkel ik mijn eigen stijl met behulp van verschillende methodieken en theorieën. Ik ben sinds 2022 supervisor bij de SBLP, de Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie en tevens aangesloten bij de RBCZ, Register Beroepsbeoefanaren Complementaire Zorg. De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) heb ik geregeld bij CAM COOP onder nummer: SBLP 22077002.

De zee is een geweldige hulpbron voor mij. Ik woon er vlakbij en ga er regelmatig naartoe om mezelf op te laden. Ik beoefen sinds ruim 25 jaar yoga en meditatie.

Mijn visie:
Zonder empathie en aandacht voor het huidige moment, heeft geen enkele vorm van therapie kans van slagen. Hiervoor is veiligheid, geduld en vertrouwen essentieel.

‘Er is een stem die geen woorden gebruikt. Luister.’

Rumi

Links: