Individuele Consulten

Heb jij vaak het gevoel geleefd te worden of dat je vooral aan het overleven bent? Zou jij meer van het leven willen genieten, meer rust en vrijheid willen ervaren, meer jezelf willen zijn? Ontdekken wat je wilt en wat je tegenhoudt het leven volledig te leven?

Dat kan door je negatieve gedachtepatronen en je lichamelijke reacties te onderzoeken. Te ontdekken wanneer je gevangen zit in oude patronen en wanneer je werkelijk vrij bent en dus jezelf bent, in het moment. Soms kan hier ondersteuning bij nodig zijn. Vooral om het lichaam weer om te leren gaan met hevige emoties als angst, boosheid en verdriet en de daarbij behorende spanning te leren tolereren. Maar ook om weer plezier te kunnen ervaren. 

Leven in het moment zorgt voor voldoening en dankbaarheid. Je weet wat jou goed doet en wat niet en neemt hier verantwoordelijkheid voor. Je bent volwassen en tevreden, je voelt je verbonden en hebt vertrouwen.

Consulten met partner

Soms kan het zinvol zijn een of enkele sessies samen met je partner te doen. Wanneer je partner bijvoorbeeld vragen heeft over jouw proces, of om onderwerpen te bespreken die gevoelig liggen en voor spanning zorgen binnen de relatie. Deze sessies kunnen leiden tot meer begrip voor elkaar. Met name vroegtijdige trauma’s hebben vaak sterke invloed op hechtingspatronen, waardoor bindings- en/of verlatingsangst ontstaat. Uitleg hierover kan al voor meer begrip en rust zorgen.

‘Wat ons ook overkomt, er blijft altijd iets over, namelijk: de vrijheid om te kiezen hoe we ons willen verhouden tot dat wat ons overkomt,
wat ons wordt aangedaan, of over wat we over onszelf hebben afgeroepen’

Viktor Frankl