Movivre praktijk voor lichaamsgerichte therapie


 
Movivre staat voor bewegen en voor mij, Françoise Pauluis, staat bewegen voor leven. Wat weerhoudt jou om het leven volledig te leven? Wat is jouw eigen beweging en wat houdt je tegen om die te volgen? Voel je welkom om dat samen met mij te ontdekken.  

Ik bied consulten aan volwassenen met emotionele en lichamelijke klachten. Mijn specialisme is trauma uit het verleden helen in het hier en nu. Ik maak daarbij veel gebruik van het zelfregulerend vermogen van het lichaam. Het doel is opnieuw te leren vertrouwen. Vertrouwen in je eigen lichaam, vertrouwen in jezelf en in de ander.

Ben je nieuwsgierig of heb je interesse? Neem dan gerust contact op. Ik vertel je er graag meer over. Een eerste kleine beweging kan al voor grote verschuivingen zorgen.'We no longer know it, but there was a time when movement was our language'

Mary Starks Whitehouse

Françoise Pauluis

Hoe lichaam en geest elkaar beïnvloeden vind ik uiterst intrigerend. Als kind wilde ik medicijnen gaan studeren, maar het werd taalkunde om met doven onderzoek te doen naar de Nederlandse Gebarentaal. Daarna werkte ik in de terminale zorg en ben ik mij gaan omscholen tot lichaamsgericht therapeut met als specialisme trauma uit de kindertijd.


Lees verder

Individuele Consulten


Heb jij vaak het gevoel geleefd te worden of dat je vooral aan het overleven bent? Zou jij meer van het leven willen genieten, meer rust en vrijheid willen ervaren, meer jezelf willen zijn? Ontdekken wat je wilt en wat je tegenhoudt het leven volledig te leven?

Dat kan door je negatieve gedachtepatronen en je lichamelijke reacties te onderzoeken. Te ontdekken wanneer je gevangen zit in oude patronen en wanneer je werkelijk vrij bent en dus jezelf bent, in het moment. Soms kan hier ondersteuning bij nodig zijn. Vooral om het lichaam weer om te leren gaan met hevige emoties als angst, boosheid en verdriet en de daarbij behorende spanning te leren tolereren. Maar ook om weer plezier te kunnen ervaren. 

Lees verder


Trauma

Het begrip trauma is voor veel mensen een beladen woord. Vaak wordt trauma alleen gekoppeld aan grote ingrijpende gebeurtenissen zoals een ernstig auto-ongeluk, een verkrachting, een overval of brand. We kunnen ook getraumatiseerd raken door minder ernstige voorvallen. Trauma heeft meer te maken met de mogelijkheid tot verwerking dan met de ernst van het voorval.

Lees verder

Ervaringen


"Achter mijn verdriet zat blijkbaar veel creativiteit en levensenergie verscholen. De eerste stappen op weg naar mijn nieuwe, meer authentieke 'ik' werden door Françoise heel kundig begeleid. Een mooi proces om op terug te kijken!"
Simone
"Ik ervaar na deze sessies meer innerlijke rust, kracht en lichtheid. Sinds lange tijd weet ik weer waar ik sta en zie ik welke stappen ik nodig heb en wil zetten om verder te groeien."
Martine

"De manier waarop Françoise werkt is heel zacht en liefdevol. Wat ze uitstraalt is acceptatie. Ze is zo afgestemd op je en er helemaal voor jou dat je je heel veilig voelt en dat alles wat zich aandient er mag zijn."
Rianne

Meer ervaringen